18 juni 2008

Medias lilla gullegris

2-0 till Ryssland. Föga förvånande med Sveriges insats. Mellberg och Isaksson ska hyllas, men inte ska en mittback och en målvakt vara de som man hyllar mest efter en match. Zlatan borde Lagerbäck ha bytt ut, men varför gör han inte det? Jo, för att media skulle mörda honom om han gjorde det eftersom Zlatan har blivit medias lilla gullegris. Men Zlatan var dålig denna match, var befann han sig överhuvudtaget? Någonstans och plocka blommor på planen när det helt plötsligt dök upp en boll då och då på hans fot. När bollen var en meter ifrån honom verkade det ju jobbigt att möta bollen och ta den, man kan ju vänta på att en ryss tar den istället.

Men om Zlatan hade tagits av planen, då hade det självklart varit därför som Sverige förlorade. Hade vi bara haft Zlatan på plan hade vi vunnit överlägset, hade det låtit. Dags att spräcka bubblan enligt min mening. Ut med Zlatan, Lagerbäck får lov att visa lite civilkurage och ta ut honom om han inte spelar fotboll. Och fotboll spelade inte Zlatan idag. Men han hade ju faktiskt känningar av sin skada under sista matchen, vad fan gör han på planen i så fall?

Nu blev detta ett stort klagomål om Zlatan, men jag är så trött på medias gullegris. Och kommentatorerna försvarade honom, han gjorde minsann ingen dålig nick, det var ett dåligt inlägg från vemdetnuvar. Skärp er!

Inga kommentarer: